Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 13028
Akaryakıt istasyonu açmak fikri kulağa hoş geliyor mu? Peki akaryakıt istasyonu açmanın maliyeti nedir? Yeterince karlı bir iş midir? Akaryakıt istasyonu nasıl açılır? Tüm bunların cevabını bulabileceğiniz bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum.
İnsan hayatında araçlar önemli yer teşkil ediyor. Günümüzde bir vasıta aracı olmadan yapamayız. Bir yerden başka bir yere ulaşmanın kolay yollarından biri araç ile seyahattir. Otomobil, minibüs, otobüs, kamyon hangi aracı kullanırsanız kullanın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Elbette bunlar hayatın vazgeçilmezi iken belli başlı giderleri de olmaktadır. Araç kullanımında en çok ihtiyaç duyulan ise akaryakıttır. Hemen hemen her gün ya da haftada bir insanlar akaryakıt alır. Kısaca benzin istasyonları insanlar tarafından oldukça fazla kullanılır.
Akaryakıt, insanlar için bu kadar önemliyken, bu işe bir girişimci olarak başlamak ister misiniz? Türkiye’nin hangi şehrine giderseniz gidin muhakkak bir ya da birden fazla akaryakıt istasyonu görürsünüz. Şehirler arası yollarda da yine benzinlik istasyonları sıklıkla gözümüze çarpar. Akaryakıt istasyonu bir sektör olarak ele alındığında işletme sahibi için kazançtır. Aynı zamanda insanlar için bir ihtiyaç meselesidir. Ancak benzinlik açmak için farklı prosedürleri yerine getirmek gerekir.
Bir akaryakıt üzerine işletme sahibi olmanız için kurulum, ruhsat ve resmi belgeler tamamlanmalıdır. Proje akaryakıt istasyonuna uygun şekilde olmalıdır. TSE Hizmet yeterlilik belgesi bunlardan biridir. Ayrıca tüm bu işler için bir firma ile anlaşarak tüm süreci stres yaşamadan atlatabilirsiniz.
Akaryakıt İstasyonu Kurulum Maliyeti
Akaryakıt istasyonu açmak isteyenlerin en çok düşüneceği nokta kurulum maliyeti olacaktır. Çünkü benzinlik açmanın kurulum maliyeti oldukça fazladır. Kazancın yüksek olacağını düşününce harcadığınız sermaye önemsiz gelebilir. Ancak ciddi bir yatırım yapmanız gerektiğini belirtmek isterim.
Akaryakıt istasyonunun size maliyeti kabataslak 4 milyon ile 5 milyon TL arasındadır. Düşük bütçeli kurulan işlere göre oldukça yüksek bir maliyeti vardır. Elbette bu fiyatlar başlangıç seviyesidir. Anlaşacağınız akaryakıt markaları ile birlikte sermayede artış gözlemlenebilir. Aynı zamanda yerin satın alınması ya da kiralanması da önemli etkendir.
Akaryakıt İstasyonunda Lokasyonun Önemi
Her sektörün kendine göre lokasyon önemi bulunmaktadır. Ancak bir iş yeri açacaksanız konumun iyi yerde olmasını istersiniz. Çünkü konum kazancı doğrudan etkiler. Benzinlik işletmesi sahip olmak isteyenler konumu önemsemelidir. Araç yoğunluğu baz alarak karar vermelidir. Lokasyon olarak şehir içi ya da şehir dışı fark etmeksizin ne kadar sıklıkta aracın geçtiğini saptamalıdır.
Yoğun bir trafik akışının olduğu bölgede seçilen konum size kazanç getirir. Şehirler arası bir lokasyon seçecek olanlar büyük araçlarında yolu kullanma durumuna bakmalıdır. Çünkü büyük araçlar, küçük araçlara göre daha fazla alım yapmaktadır.
Akaryakıt İstasyonunda Kar Marjı
Akaryakıt istasyonu açmak fikrinin en güzel tarafı kar marjıdır. Ortalama bir akaryakıt istasyonu yüzde 6 ile 8 arasında işletmeye kar bırakmaktadır. İnsanların normal ihtiyaçlarını gidermesi için market açarak kar marjını arttırabilirsiniz. Farklı ürünlerin satışı sayesinde ciddi kar oranlarına ulaşabilirsiniz. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren kar marjında aylık 20 bin ile 100 bin TL arasında kazanç sağlamak mümkün.
Neden Akaryakıt İstasyonu Açmalıyım
Yüksek kar oranları almak isteyenler akaryakıt dükkanı açabilir. Eğer geniş bir arsa sahibi ve sermayeniz varsa benzinlik açma fikri size uygun olacaktır.
Sonuç
Gelelim sonuca… Benzin dükkanı açmak sermayesi olanlar için iyi bir iş fırsatı. Yüzde 6 - 8 kar oranları yapılan işin büyüklüğüne göre oldukça iyi. Konumu iyi yerde bulunacak olan akaryakıt istasyonu iyi bir iş yapacaktır.