Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 4833
Bakliyat dükkanı açmak, özellikle rekabetin az olduğu bir şehirde yaşıyorsanız kazançlı bir iş girişimi olabilir. İnsanlar, markette veya mahalledeki süpermarkette bulamayacakları bakliyat ürünlerine erişebilir. Bu yüzden bakliyat dükkanları biraz daha özeldir. Müşteriler ise, taze ve kaliteli bakliyat almak için sadece bu işi yapan dükkanları tercih edebilir.
Müşteriler genellikle mini marketler ya da butik dükkanlar olarak da adlandırılan mağazalara yönelirler. Bu tür perakende kuruluşları, yaygın olmayan veya daha büyük mağazalar tarafından satılmayan gıda ve ürünleri de satmaktadır.
Bakliyat dükkanı aynı zamanda bakkal endüstrisi ile rekabet içindedir. Bu yüzden bir bakliyat dükkanı açmak isteyenler iyi bir plan oluşturmalı, buna göre iş sahası yapmalıdır. Kısacası, yerel bölgenizde mini marketinizin hizmet verebileceği yetersiz hizmet alanı belirlemeniz gerekir.
Bir bakkal her toplum için ihtiyaç olduğu gibi bakliyat satışı yapan yere de ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlar besleyici, taze yiyeceklere adil bir fiyata sürekli erişmelidir. Bu sebepten dolayı bakliyat işletmesi açmak yerinde bir karar olacaktır. Bir dükkan sahibi olmak için atılım yapmadan önce, maliyetleri ve günlük sorumlulukları düşünmelisiniz. İşi en ayrıntısına kadar düşünmek sizi bir adım öne çıkaracaktır. Şimdi bakliyat dükkanı nasıl açılır? Sorusuna diğer başlıklarla cevap verelim. Kurulum maliyeti ve lokasyon önemi gibi bilgilere de göz atalım.
Bakliyat Dükkanı Kurulum Maliyeti
Bir işletmeyi başlatmak için karşılamanız gereken tüm maliyetleri göz önünde bulundurmalısınız. İşletmeyi kurup çalışır hale getirdikten sonra işletmek için hangi fonlara ihtiyaç duyacağınızı ve işletmenizin nasıl olacağına dair fikirler edinmelisiniz. İlk kurulum esnasında sermaye gerektiği kadar aylık giderleri de iyi saptamalısınız.
Bakliyat dükkanı 2022 yılı kurulum maliyeti seçilecek olan ürün ve dizayna göre değişiklik gösterir. Ancak ortalama olarak bir dükkanı açmak için 50 bin lirayı gözden çıkarabilirsiniz. Daha düşük seviyelerde de yapabilmek mümkün olduğu gibi kesenin ağzını açmak kişinin tercihine bağlıdır.
Bakliyat Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Bir bakliyat dükkanı açmak için ticari işletmeye sahip olmanız gerekir. İster ufak ister büyük bir dükkan açmak isteyin, firma kurmanız gerekecektir. Bunun için ise her zaman standart kabul edilen belgelere ihtiyaç olacaktır. Kira sözleşmesi, Kişiye ait kimlik fotokopisi, fotoğraf gibi belgeler gerekmektedir.
Bakliyat Dükkanı Açarken Lokasyonun Önemi
Bakliyat dükkanı için bir mağaza satın alın veya kiralayın. Uzun vadeli bu işi sürdürmenize ve bütçenize göre tercih edebilirisiniz. İşinizle ilgili olan bir yer bulun. Dükkan için en iyi yeri bulmak, size ekstra kazanç kapısı sağlar. Alternatifiniz olmayan bölgelerde ve işlek caddeler ilk tercih olmalıdır.
Bakliyat Dükkanı Kar Marjı Nasıldır?
Bakliyat işinde kar marjları genellikle küçük gözükebilir. Ancak burada ana kazanç üstünde hesaplama yapmalısınız. Doğru toptancı ve ürünleri kaliteli yerden aldığınızda iyi kar marjı ile satış yapabilirsiniz. Bu nedenle yüksek hacimli ürünler satmanız mantıklı olabilir.
Ortalama bir marketin kar marjı yaklaşık %2 ile %15 arasındadır. Bu oran günümüz koşullarında fazla değişiklik gösterebilir. Bakliyat dükkanı açmak, size ortalama 8 bin ile 20 bin TL arasında kazanç getirebilir.
Neden Bakliyat Dükkanı Açmalıyım?
Günümüzde gıda işletmeciliği önemli bir ekmek kapısı. İnsanların temel ihtiyacı olduğu için hiçbir zaman vazgeçilmezdir. Bu yüzden “neden açmalıyım” sorusuna bu şekilde yanıt arayabilirsiniz. Bu meslek insanların temel ihtiyaçlarına dokunuyor mu? Cevabı evet ise açabilirsiniz.
Sonuç
Başarı için son bir ipucunu paylaşıyoruz: çok çalışın, pes etmeyin ve her şeyi riske atmaya hazır olun. Herhangi bir yeni girişime başlamak bir meydan okuma ve büyük olasılıkla zorlu bir dönem olacaktır. Ancak sonunda hiçbir şey zaferden daha tatlı değildir.
Bakliyat dükkanı açmak istediğinizde bir kampanya ile başlayın. Açılış günü düzenleyerek insanları kendinize çekin. İndirimli ürünler satarak bilinirliğiniz artırın. Bu süreçte olabildiğince fazla müşteri kazanmaya çalışın.