Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 5320
Deniz ürünlerine olan ilgi son zamanlarda arttı. Ülkemizde yayınlanan programlarda sıkça deniz ürünlerinin yer alması ilgiyi bu yöne çekti. Tüketiciler daha fazla deniz ürünleri tüketmeye başladı. Geçmişe göre Türkiye’de deniz ürünlerine karşı sempati oluştu.
Daha öncesinde deniz ürünleri tüketimde geride kalırdı. Şimdi ise kış ayları başta olmak üzere sonbahar ve ilkbahar da fazlasıyla tüketiliyor. Bu da sektöre giriş yapmak isteyen girişimcilerin sayısın arttırdı. Balık restoran açmak isteyenlerin sayısını çoğalttı.
Türkiye’nin dört bir tarafı denizlerle çevrili olması deniz ürünlerini daha değerli hale getiriyor. Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara Denizi ile deniz ürünlerinde çeşitlilik her zaman fazlasıyla oluyor. Özellikle kıyı şeritlerinde balık ve türevlerine olan ilgi yerli ve yabancı bireyler tarafından artıyor. Ege, Akdeniz ve Karadeniz taraflarında balıkçı dükkanı açmak isteyenler iyi bir tercih yapabilir. Anadolu’nun iç kısımlarında da balık restoranı güzel konseptlerle iş yapabilmektedir. Hatta ülkemizde son zamanlarda Alabalık tesisleri de hız kazanmıştır. Bu alanda işletmelerin güzel çalışmalarıyla karşı karşıya kalıyoruz.
Balık restoranı açmak isteyenler için ilk tavsiyemiz ürünlerin son derece taze olmasıdır. Tüketicilerin en çok dikkat ettikleri konu deniz ürünlerinin tazeliğidir. Günlük olarak taze taze tüketilen ürünlerin satışı daha çabuk olmaktadır. Eğer müşteriye taze ürün sunabilirseniz balıkçılık sektöründe kolayca yer edinebilirsiniz.
Balık ve türevlerinde ayrıca temiz ve hijyen konusu da oldukça önemlidir. Hem mekanın hem de sunulan lezzetlerin temiz olması gerekmektedir. Kısacası balık restoran açmak ülkemizde karlı işler arasında gösterilebilir. Şimdi balık restoranı nasıl açılır? Sorusunu daha fazla irdeleyerek kurulum maliyetine geçelim.
Balık Restoranı Kurulum Maliyeti
Bir restoran açmak istediğinizde belli başlı masraflar bulunmaktadır. Dükkan kirası, restoranın dekorasyonu, makine ve teçhizat gideri, elektrik, su gibi ihtiyaçlar belirleyici masraflardır. Buna ek olarak ilk kurulum esnasında iş yeri açma belgeleri de maliyete dahil edilebilir.
Balık restoranı açmanın maliyeti ise 30 bin liradan başlamaktadır. Ortalama olarak yapacağınız masraf 30 bin TL’dir. Bu maliyet konsept ve dükkanın büyüklüğü ile artabilmektedir. Lokasyonu iyi bir yerde açılacak olan restoran 500 bin liraya kadar fiyatlanabilir. Deniz ürünlerinin satın alınmasını ise kurulum maliyetine dahil etmedik. Buradaki mutfak masrafı haftalık ya da aylık olarak değişiklik gösterebileceğini hatırlatalım.
Balık Restoranı Kurarken Lokasyonun Önemi
Restoran için en önemli konulardan bir tanesi de lokasyondur. İyi bir yerde konumlanmış balık restoranı çabucak iş yapabilecek kapasiteye ulaşacaktır. Tatil beldelerinde ve balık kültürünün fazla olduğu bölgeler tercih edilebilir. Bulunduğunuz lokasyonda deniz, göl, nehir ya da buna benzer alanlar varsa öncelikle buralara bakılmalıdır. Konumu iyi şekilde seçtiğinizde geri dönüşü olumlu olacaktır.
Balık Restoranında Kar Marjı
Balık restoranı açmak isteyenler işin en çok kar edeceği kısmına bakar. Elbette her işletme yaptığı işten kar alabilmenin yolunu araştırır. Deniz ürünlerinde kar edebilme oranı fazladır. Özellikle kendi alabalık tesisiniz bulunuyorsa kar yüzde yüze kadar çıkabilmektedir. Çeşidin çok olması alternatifli ürünler ve sıcak-soğuk mezeler karı önemli ölçüde arttırır.
Neden Balık Restoranı Açmalıyım?
Balık restoran açmak için sevmeniz gereklidir. Deniz ürünleriyle iç içe olmalısınız. Belli ürünleri tanımanız sizin iş potansiyelini arttırır. Özellikle kıyı şeritlerinde yaşayan bir girişimci iseniz açmak için fazla nedene gerek yok.
Sonuç
Restoran açmak ciddi emek ve maliyet gerektirir. Sadece maliyet değil, aynı zamanda lezzetli ürünler sergilenmelidir. Müşteri memnun edilmelidir. Bir müşterinin memnun olması belki de yüzlerce kişinin işletmenizi tercih etmesini sağlayacaktır. Bu yüzden balık ürünlerinde taze olması ve lezzet verecek dokunuşlar yapılması gerekir. İnce detaylar işletmeyi her zaman niş gösterir. Bu da kazanca ve kaliteye katkı sağlar.