Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 2142
Pandemiden bu yana pek çok sektör yaşanan olumsuzluklar nedeniyle küçülmeye gitse de servis ve gıda sektörleri tam aksine büyüme gösterdi. Beslenme ihtiyacının hayat boyu devam eden bir güdü olduğunu düşünürsek bu durumu normal karşılayabiliriz.
İnsanların gerek dışarı çıktıklarında gerekse de paket serviste tercih ettikleri yemeklerin başında döner gelmektedir. Dönerin lezzetli ve doyurucu bir seçim olması, hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından sevilmesi, bu durumun en büyük sebebidir. Bu popülerlik, dönerci dükkanı açmak isteyen girişimcilerin sayısını da günden güne arttırmaktadır. Haftanın yedi günü hizmet verebilen, geniş kitlelere hitap eden, et döner ve tavuk döner gibi zengin çeşitler de sunabilen dönerci dükkanları, servis sektörüne girmek isteyenlerin gözünü kamaştırır.
Ancak sadece sermaye sahibi olmak dönerci dükkanı açmak, dönerci dükkanı işletmek için yeterli değildir. Dönerci dükkanı nasıl açılır diye eşe dosta soranların dikkat etmesi gereken bazı detaylar vardır. Bu yazımızda dönerci dükkanı sahibi olmak isteyenlere yönelik tavsiyelerimizi paylaşıyoruz.
- Lokasyonu Dikkatle Seçin
Dönerci dükkanı açmak isteyen bir girişimcinin her şeyden önce lokasyona karar vermesi gerekir. Konut, mesken alanlarına veya iş merkezlerine yakın lokasyonlarda açılacak dönerci dükkanları daha popüler olacaktır.
Lokasyonu seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da potansiyel rakiplerdir. Dönerci dükkanı açmak istediğiniz lokasyonda hizmet veren başka dönerci dükkanları mevcut ise işiniz riske girebilir. Ya da rekabet yaratmak adına daha agresif fiyat politikası izleyerek kendi müşteri kitlenizi yaratabilirsiniz.
- Uzmanlığa Önem Verin
Böyle bir işi daha önce denemediyseniz yola kendi başınıza çıkmak yerine uzmanından destek alın. Et kesim, muhafaza, hazırlama, paketleme aşamalarında deneyimli olan ustaları ekibinize dahil edin. Bu konularda deneyimli olsanız bile hem dükkanı yönetmek hem de bu süreçlerle ilgilenmek zor olacaktır. Dolayısıyla, siz dükkanı idare ederken tezgah arkasında duracak bir usta işlerinizi kolaylaştıracaktır.
- Maliyetleri İyi Hesaplayın
Dönerci dükkanı açmak karlı mı? sorusunu sorduğunuz kadar, böyle bir işletmeyi hayata geçirmenin maliyetlerini de düşünmelisiniz. Bu noktada maliyetlerinizi biçimlendirecek en önemli unsur, nasıl bir dönerci dükkanı istediğinizdir. Havalı bir dekorasyona sahip bir işletme mi yaratmak istiyorsunuz? Yoksa mahalle arasında küçük bir dükkan açıp paket servis hizmetine mi odaklanacaksınız?
En basit düzeyde, mütevazi bir dönerci dükkanı açmak için en az 200.000 TL gibi bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Daha gösterişli, dekorasyon yönünden zengin bir mekan açmak için ise daha yüksek rakamları gözden çıkarmanız gerekir.
- Sürdürülebilirliğe Odaklanın
Dükkanı kiraladınız, hazırlıklarınızı tamamladınız ve açılışı yaptınız. Ancak her şey bununla bitmiyor.
Dönerci dükkanınızı karlı bir iş modeline dönüştürebilmek için hizmet kalitenize, lezzete, hijyene dikkat etmelisiniz. Müşterilerin ilk tercihi olmanın zaman alacağını unutmamalısınız. Bu, uzun süreli emek ve yatırım gerektirecektir. Bunu mutlaka hesaba katmalısınız.
Dönerci dükkanınızı açarken doğru tedarikçilerin desteğinden de faydalanmak isterseniz, Firmakuruyorum’un önerilerine de göz atın. İş birliği yaptığımız tedarikçilerimizi inceleyin, bütçenize uygun tedarikçilerle iş süreçlerinizi kolaylaştırın.