Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 11595
Dövme sanatı geçici bir ilgiden daha fazlasıdır. Bu bir girişimcinin tutkusu olarak da anılabilir. Bir dövme dükkanını pazarlamak, işletmek ve sürdürmek konusunda liderliği ele geçirme düşüncesi sizi heyecanlandırıyor olabilir. Bu iş tamamen sevilerek yapılmaktadır. Eğer geçici bir ilgi değilse dövme dükkanı açmak tam size göre olabilir.
Dövme sanatı geçici bir ilgiden daha fazlasıdır. Bu bir girişimcinin tutkusu olarak da anılabilir. Bir dövme dükkanını pazarlamak, işletmek ve sürdürmek konusunda liderliği ele geçirme düşüncesi sizi heyecanlandırıyor olabilir. Bu iş tamamen sevilerek yapılmaktadır. Eğer geçici bir ilgi değilse dövme dükkanı açmak tam size göre olabilir.
Kendinizi dövme camiasına tamamen kaptırdıysanız ve nasıl bir dövme dükkanı açacağınızı öğrenmeye hevesli hissediyorsanız, doğru yerdesiniz. Yeni dövme işinizi başlatmak için bir rehber oluşturduk. Nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.
Bir dövme sanatçısının zamanının çoğu, müşterilerle konuşmak, sanat ve fiyatlandırma konusunda anlaşmalar yapmakla geçer. Mağaza sahiplerinin, kendi müşterileriyle ilgilenmenin yanı sıra şikayetleri çözmek, ticari operasyonlarla ilgilenmek ve personel ihtiyaçlarını ele almak için fazla zaman harcar.
Elbette başka bir seçenek de kendi müşteri listenizi tutmadan işin temel yönlerini yürütmektir. Ancak bu sizin kişisel tercihinize bağlıdır.
Kendiniz bir sanatçı değilseniz ancak bir dükkan sahibi olmak istiyorsanız, sektörü bilen deneyimli bir dövmeciyle ortak olmayı düşünebilirsiniz. Yine de bir o kadar araştırma yapmak ve bir o kadar çaba sarf etmek gerekmektedir.
Birçok insan dövme yaptırıyor ve dövme endüstrisi sürekli yükselişte. Dövme stüdyosu açmak günümüzün popüler meslekleri haline gelmiştir.
Kurulum Maliyeti
Bir dövme stüdyosu açmanın maliyeti küçük, orta ve büyük işletmeye göre değişiklik gösterir. Daha küçük bir dövme stüdyosu başlatmak nispeten ekonomiktir. Bu da yaklaşık olarak 50 bin ile 200 bin TL arasındadır.
Daha büyük mağazalar daha büyük yatırımlar kesenin ağzını açmalısınız. Geniş kapsamlı bir dükkan 300 bin liranın üzerinde mal olabilir.
Bir dövme stüdyosu için bazı yaygın başlangıç maliyetleri şunları içerir:
- Dövme masaları, dövme tabancaları, iğneler, tedarik arabaları vb. gibi dövme ekipmanları
- Bilgisayarlar, yazıcılar, yazılımlar, tarayıcılar, vb.
- Bölmeler, lavabolar, sıhhi tesisat gibi bina değişiklikleri, elektrik prizleri, vb.
- Temizlik malzemeleri
- Dövme mürekkebi ve lateks eldiven envanteri
- Bekleme alanı için mobilyalar
- Tabela
- Kiralamanın ilk birkaç ayını, maaş bordrosunu, sigortayı vb. karşılayacak işletme sermayesi.
Gerekli Belgeler
Stüdyo için trafiğin yoğun olduğu bir bölge seçin. Seçtiğiniz bina türüne bağlı olarak, sanatçılarınızı barındırmak ve tesisleri uygun şekilde donatmak için bazı iyileştirmeler veya değişiklikler yapmanız gerekebilir. Yer kiralıyorsanız, herhangi bir rehabilitasyondan önce mülk sahibinden yazılı izin ve devletin gerektirdiği tüm izinleri almayı unutmayın.
Buna ek olarak dövme stüdyosunu işletmek için gerekli belgeleri eksiksiz şekilde tamamlamak gerekir. Burada normla işletmelere ek farklı belgelerde istenebilmektedir. Bunun için bir iş yeri ve bulunduğunuz belediyeden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Lokasyonun Önemi
Konum, konum, konum. Bu önemli bir karardır ve bulunduğunuz yer, çektiğiniz müşteri türünde büyük bir fark yaratabilir.
Kiranızın maliyetini de düşünmek isteyeceksiniz. Bazı alanlar diğerlerinden çok daha pahalıya mal olacak, ancak daha fazla yaya trafiği ile sonuçlanırsa buna değer olabilir. Seçeneklerinizi muhakkak tartın. Bu nedenle iyi bir alanda olmakla ekonomik olmak arasında iyi bir denge sağlayan bir yer bulmanızı öneririz.
Kar Marjı
Dövme, kar marjı iyi olan meslek gruplarından. Özellikle gençler tarafında fazla tercih edilmesiyle iyi bir kazanç kapısı olabilir. Bir dövmenin yapılışı 100 lira ile 10.000 lira arasında genellikle değişmektedir. Maliyetleri çıkardığınızda ortalama aylık gelir ortaya çıkar.
Neden Açmalıyım
Dövme yaptırmadan önce, hype oluşturmanız gerekecek. Mağazanızı büyük açılıştan yaklaşık 30 ila 60 gün önce pazarlamaya başlayın. Kelimeyi ne kadar erken yaymaya başlarsan o kadar iyi. Dövme dükkanı açmak tamamen bir tutkudur. Bu işi hakkıyla yapabilecek kişiler açabilir.
Sonuç
Dövme dükkanınızı pazarlamak için bir reklam kampanyası geliştirin. Düzenli bir müşteri akışı sağlamak için, mağazanın büyük açılışından önce kampanyalar düzenleyin. Dövme stüdyosu açmak isteyenler iyi bir pazarlama uygulamalıdır.
Dükkanınızın ne kadar büyük olduğuna ve ne kadar müşteri yaratmayı umduğunuza bağlı olarak, muhtemelen en az bir veya iki profesyonel olarak eğitilmiş dövmeciye ihtiyacınız olacak. Büyük açılışınızdan önce potansiyel müşteri sayınızı değerlendirin ve yeterli sayıda profesyonel dövme sanatçısını işe alarak hazırlıklı olun.