Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 6619
Emlak dükkânı nasıl açılır, yazımızın konusunda sektörün getirileri, gelişmiş yönlerini ve kurulum aşamalarını ele alacağız. Emlak sektörüne giriş yapacak olanlar kendilerini şanslı hissedebilir. Çünkü kurulumu ve maliyetleri düşündüğümüzde en kolay kurulan işletme çeşidi emlakçılıktır.
Geniş çalışma ağı sayesinde her il ve ilçede dükkân sahibi olmak mümkün. Hatta bazı şehirlerde her mahallede emlak dükkânı görebilirsiniz. Bu kadar fazla olmalarına rağmen yalnızca iyihizmet eren emlakçılar para kazanabilir. Emlak dükkânı açmak için öncelikle sektörel bazda iyi bir araştırma yapmak gerekir. Sektörde yer alan tanıdıklarla görüşerek fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Piyasanın işleyişi hakkında genel bir bilgiye sahip olmak gerekir. Konut alımlarının hangi dönemlerde daha fazla olduğu ve müşterilerin alım gücünü de iyi analiz etmelisiniz.
Her sektörde olduğu gibi emlak sektörüne de girmeden önce bir prova ve hazırlık yapılmalıdır. Reel olarak sektörün getirisi ve götürüsü neler göz önüne serilmelidir. Küçük ya da orta ölçekli olarak işe başlayacak olanlar için çalışmanın büyük çoğunluğunu kendilerinin yürüteceğini hatırlatalım.
Emlak Dükkanı Kurulum Maliyeti
Yeni bir işletme sahibi olmak isteyen ve artık kendi işimin patronu olmak istiyorum diyenlerdenseniz, maliyet bakımından doğru sektörü seçtiniz. Emlak dükkânı, maliyetin diğer sektörlere göre oldukça düşük olduğu bir sektördür. Bir masa, bir sandalye tabiri sanki bu sektör için söylenmiş. Emlak dükkânı açmak için gerekli olan eşyalar; masa, sandalye ve bir adette bilgisayardır. Evet yanlış duymadınız sadece üçünü alarak bir dükkân açabilirsiniz. Ekstra olarak yazıcı, çay makinası ve internette alınabilir.
Alınan eşyaların sonucunda 10 ile 15 bin liraya emlak dükkânı açabilirsiniz. Ancak görünmeyen masraflar içinde 5 bin lira kenarda bulundurmak iyi olur. Bu masrafları 2. el eşya alarak daha da aşağıya çekebilirsiniz.
Emlak / Gayrimenkul alanında bayilik / franchise alma alternatifinizde bulunmaktadır. Sektörün öncü firmaları gayrimenkul alanında bayilik vermektedir.
Emlak Dükkanı İçin Lokasyon Önemi
Emlak dükkanı nasıl açılır ve maliyetleri nelerdir? Konusuna değindikten sonra emlak dükkanın yer alacağı konuma gelelim. Emlakçılık sektöründe lokasyonun önemi şu şekildedir. Satılan veya kiralalanan konutlar bölgeye göre değişiklik gösterir. Örnek vermek gerekirse, herhangi bir ilçede 150 – 200 bin Türk Lirasına daire, 750 – 1000 lira arasında da kiralık daireler yer alabilir. Başka bir bölgede de 500 bin ve üzeri satılık, 2 bin üzeri de kiralık daireler bulunabilir. Bu şekilde farklı lokasyona sahip bir dükkan arasında da ciddi uyuşmazlıklar olur. Satışını ya da kirasını yapacağınız yerde kazanç farkı ortaya çıkar. Dükkânın bulunduğu konum kazanca direkt etki eder.
Emlak Dükkanında Kar Hedefleri
Dönem dönem konut satışları patlama yaşar. Yaşanılan alım – satım işlemleri sayesinde emlakçılık sektörü de olumlu yönde etkilenir. İşletme sahibi yaptığı satışa göre kazanç elde eder. Fakat emlak piyasası bazen durgunlaşabilir. Bu zamanlar sektör için oldukça sancılı olur. İyi hizmet veren işletmeye sahipseniz, her zaman ihtiyacı olan müşteriyi bulabilirsiniz. Şimdi gelelim emlak sektörünün aylık kazancına… Kazancın en büyük etkeni konum olduğunu söylemiştik. Zengin muhitte bulunan bir dükkân ortalama 10 bin ile 50 bin arasında getiri sağlayabilir. Orta halli bir bölgede yer alan dükkân ise, 5 bin ile 20 bin arasında kazanç sağlayabilirsiniz. Ancak bu rakamlar satışların durumuna göre değişebilir. Hiç ummadığınız bir ay sadece bin lirada kazanabilirsiniz. Tam tersi olup 10 binlere de ulaşabilirsiniz.
Neden Emlak İşi Yapmalıyım?
Emlak dükkânı açmak kolaydır. Asıl mesele açtıktan sonra başlar. Eğer insan ilişkileriniz iyi ve satıştan anlarım diyorsanız bu işi yapmalısınız. Ben her türlü satış yaparım ve pazarlamanın kitabını yazarım diyenlerde emlak işine girişebilir. Çevresi kalabalık olan ve tanındığınız bir muhitte iş yapmak size keyifli gelecektir.
Sonuç
Gelelim sonuca, günümüzde iş kurmak isteyenler emlak sektörünü fazlasıyla tercih etmektedir. Düşük maliyetle kurulabilmesi ve diğer işlere göre taşıdığı riskin az olması insanları cezbetmektedir. Ortalama bir kazanç sağlaması da bireyleri kendi işinin patronu yapabilir.