Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!

Girişimciler İçin Ortak Seçmenin Püf Noktaları
- Gösterim: 407
Harika bir iş fikriniz, cebinizde sermayeniz, büyük bir girişimcilik tutkunuz var… Tek ihtiyacınız sizinle aynı vizyonu paylaşacak, iş fikrine sizin kadar bağlanacak, zorluklara sizinle beraber göğüs gerecek doğru bir ortak… Peki onu nasıl bulacaksınız?
Bir girişimde partner olmak, bir girişimciye yol arkadaşlığı yapmak, bir tür evlilik gibidir. İnişleri, çıkışları, zorlukları ve güzellikleri hep bir aradadır. Ne kadar iyi bir iş fikriniz olursa olsun, yanlış bir partnerle yola çıktığınızda zorlanabilirsiniz. Doğru kurucu ortakların buluştuğu girişimlerin başarıya ulaşma yüzdeleri daha yüksektir.
Birlikte yola çıkacağınız iş ortağınızın doğru kişi olduğundan nasıl emin olursunuz? Girişiminiz için kurucu ortak seçerken nelere dikkat edebilirsiniz? Bu yazımızda bu konuya dair püf noktalarına yer veriyoruz.
-
Koşulsuz Şartsız Güvenebilmelisiniz.
Güven, hayatın her alanında olduğu gibi yeni iş kurma sürecinde de önemlidir. İş ortağınızın vereceği kararlara, uygulayacağı planlara, her şeyden önce karakterine güvenebilmeniz gerekir. Yeni tanıştığınız bir iş partneri ile bu güveni sağlamanız yıllar alacaktır.
Ünlü ve büyük girişimcilerin, çiçeği burnunda girişimcilere, tanıdıkları ve bildikleri ortaklarla işe koyulmalarını önermeleri de bu gerçekten kaynaklanır. Uzun zamandır tanıdığınız ve güvendiğiniz ortaklarla yola çıkmanız avantajlı olacaktır.
-
Deneyerek Test Etmelisiniz
Yeni bir partner ile işe koyulacağınızda, süreci yasal bir ortaklığa dönüştürmeden önce mini bir deneme süresi belirleyin. Bu deneme sürecinde birbirinizi tartıp, birlikte çalışıp çalışamayacağınıza dair fikir sahibi olursunuz.
Bir ortağı iyi bir ortak yapan en temel değer uyumdur. İyi eğitimli, çevre sahibi, ancak uyumsuz bir ortakla iş yapmak çok zordur. Dolayısıyla işi yasal partnerliğe dönüştürmeden önce bir deneme süresi uygulayarak bu ortaklık sürecini biraz yaşayıp ardından son karara varmalısınız.
-
Girişimci Bir Ruh Aramalısınız
Potansiyel iş ortağınız sizin inandığınız kadar işe inanıyor mu? Girişimcilik ruhuna sahip mi? Yoksa zengin olma amacıyla mı bu serüvene dalıyor?
Girişimcilik, girişimci ruha sahip olanların yanı sıra, hızlı yoldan zengin olma hayalleri kuran bireylerin de hayallerini süsler. Sizinle ortaklık kuracak kişi veya kişilerin hangi tarafta olduğunu görmeli, tek amacı cebini doldurmak olan kişilerden uzak durmalısınız.
-
Finansal Durumunu Bilmelisiniz
Girişimcilik, her şeyden önce bir gönül işidir. Bazen, yanınızda durup ortağınız olacak kişilerin masaya koyacak paraları olmayabilir. Bu gibi durumlarda çaba, zaman, emek gibi değerleri öne sürmek mantıklıdır.
Bu yüzden, potansiyel ortaklarınızın zengin, servet sahibi profiller olmaları şart değildir. Ancak, finansal anlamda stabil ve olumlu bir geçmişe sahip olmaları beklenir. Bankaların kara listesinde bulunan, ticari sicili lekeli, finansal anlamda sıkıntıları olan kişilerle; ne kadar istekli ve iyi niyetli olsalar da, ortaklık ilişkisi kurmamalısınız. Konu ortaklık olduğunda, karşınızdaki kişinin bankadaki serveti değil, finansal kredisi önemli olacaktır. Ortaklık kurmadan önce bu detayları iyice araştırdığınızdan emin olmalısınız.
Sonuç olarak, ticari bir girişim kurarken doğru ortak seçmeniz çok önemlidir. Ortak veya ortaklarınızı seçerken duygusal kararlar almak yerine akıllıca ve mantığınıza uygun seçimler yapmaya dikkat edin.