Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 36592
Özellikle de mali müşavirlik alanında bir büro açmak isteyen kişileri daha zorlu bir serüven bekler. Muhasebe üzerine bir büro da mali müşavir kadar olmasa da kendi içinde zorlukları barındırır. Diğer bir seçenek ise bu işe bilen biriyle girmek. Yani ortaklık yaparak birlikte bir muhasebe dükkanı açmak.
Muhasebe bürosu nasıl açılır, sorusuna geldiğimizde yanıtı birden fazla nedenle vermek gerekir. Öncelikle bir muhasebe dükkanı açmak için üniversiteyi bitirmek gerekir. Üniversitenin ilgili bölümlerinden 4 yıl okuyarak mezun olunmalıdır. Belli bir dönem muhasebeci olarak çalışmalısınız. Muhasebeciler için özel olan staj sınavına girilmelidir. Bu sınavı kazandıktan sonra 3 sene boyunca bir muhasebe bürosunda çalışmalısınız. 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’na göre;
- Odaya kaydı yapılmış olmalı
- Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik staj başlatma sınavı girmiş ve geçmiş kişi
- Girmiş olduğu staj süresini eksiksiz şekilde tamamlamış
- Yeterlilik sınavlarını başarıyla geçmiş
- SMMM ve YMM ruhsatını fiilen almış
Kişiler iş yeri açmak için başvuruda bulunabilirler. Yukarıdaki yükümlülükleri yerine getiren her şahıs muhasebe bürosu açabilir.
Muhasebe Bürosu Kurulum Maliyeti
Muhasebe bürosu açmak için pek çok masraf yapılır. Sadece bir büro tutup içini doldurmak yeterli olmuyor. Gerekli evraklar ve yetki belgesini alabilmek içinde ücret ödemeniz gerekecektir.
Muhasebe Bürosunda Lokasyonun Önemi
Hangi işi yaparsanız yapın lokasyon üzerine muhakkak araştırma yapılmalıdır. Kimi zaman iş fikri güzeldir ama bulunan lokasyon bu fikre öyle terstir ki müşteri çekmeyi başaramazsınız. Muhasebe bürosu açarken rakiplerinizin konumunu araştırın. Muhasebe bürosuna en fazla ihtiyacı olan bölgeyi tespit edin. Bazen küçük detaylar büyük kazançların elde edilmesine sebep olabilir. Özellikle büyük iş yerlerinin çok olduğu noktaya muhasebe büronuzu konumlandırabilirsiniz. Sizi ilgilendiren kişilerin dikkatini çekmeyi başardığınızda müşterileriniz zamanla artacaktır. Sektörnüzden uzak bir alana muhasebe bürosu açarsanız bu daha başlangıçta yapılmış büyük bir hata olacaktır.
Muhasebe Bürosunda Kar Marjı
Muhasebeden anlıyorsanız, mesleğinizi ispatladığınız belgeleriniz de mevcutsa kısa süre içinde müşteri çekebilir ve kazanmaya başlarsınız. Elde edeceğiniz kar oranı yüksektir. Çalışma şartlarınıza göre bu karlılık değişebilir. Muhsebe bürosu açtığınızda ilk etapta çok çalışıp az kazanıyor gibi gözükebilirsiniz. İşin sürekliliği kazancınızı nartmasına yol açacaktır. Şu kadar kar elde edersiniz gibi kesin bir oran söylemek zor. Çünkü yeni bir muhasebe bürosunun kar elde etmeye geçmeden önce kendini etrafına düzgün bir şekilde tanıtması gerekiyor.
Neden Muhasebe Bürosu Açmalıyım
Muhasebe uzmanlık bilgisi ister. İşinizin ehli olmak sizin elinizdedir. İhtiyacın hiç bitmeyeceği bir iş alanıdır. Muhasebe alanı geçmişte var olduğu gibi gelecekte de olmaya devam edecektir. Paranın olduğu her yerde muhasebe şarttır. Hesap işinde profesyonelseniz, sosyalleşerek çalışmak da istiyorsanız muhasebe bürosu açmak doğru bir karar olabilir.
Sonuç
Ülkemizde son yıllarda muhasebe mesleğine olan ilgi artmıştır. Pek çok büyük işletmenin iş yükünü hafifleten meslek, zamansız bir iş olanağıdır. Doğru ve güvenilir kişiyseniz, muhasebe bürosu açarak size güvenen pek çok insan kazanmış olursunuz. Muhasebe mesleği gelecekte de saygınlığını ve gerekliliğini koruyacaktır. Kendinize inanıyorsanız, sorumluluk bilinciniz gelişmişse muhasebe bürosu açma fikrîne yakın durabilirsiniz.