Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 8107
İnsanoğlunun hayatında bazı şeyler her zaman istediği gibi gitmez. Ara sıra insanın hayatında inişli çıkışlı dönemler olur. Bu dönemlerde kendimizi iyi hissedeceğimiz bir yerler arar dururuz. Bizi dinleyecek ve bize yol gösterecek birilerine ihtiyaç duyarız.
Bu ihtiyaç duyduğumuz kişiler ise psikologlardır. Ara sıra yaşanılan sorunları çözmede ve ruh sağlığımıza koruma noktasında yardımcı olurlar. Peki sizler de insanlara bu hizmeti vermek ister misiniz? Psikolog olarak bir psikolojik danışmanlık merkezi açmak fikri kulağa hoş geliyor mu?
Her iş alanında farklı meslek grupları yer alır. Sağlık alanında da psikologların yaptığı iş sahası vardır. İnsanların ruh sağlını korumak ve iyileştirmek amacıyla böyle bir bölümün ortaya çıktığı bilinir. Ayrıca illa rahatsız olmaya gerek yok. Bazen insanlar ruhsal olarak daraldığında da psikolojik danışmanların yolunu tutar. Peki bu alanda iş kariyerine ve iş sahibi olmaya ne dersiniz? Psikolojik danışmanlık merkezi nasıl açılır? Yazımız aslında bu işi düşünenler için iyi bir rehber.
Psikoloji danışmanlığı açmak sanıldığı kadar kolay değildir. Elbette bu alanda bir eğitim almak gereklidir. Psikolojik danışmanlık hizmeti verebilmek için önemli bir eğitim bilgisine sahip olunmalıdır. Örneğin Aile Danışmanlığı ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurmak için lisans diploma şartı bulunmaktadır. Devlete bağlı olmadan özel bir kurum olarak açsanız dahi birtakım şartları yerine getirmelisiniz. Bu şartları sağladıktan sonra danışmanlık hizmeti verebilirsiniz.
Danışmanlık alanının içinde farklı hizmetler bulunmaktadır. Bu alanların hepsinde eğitim şartı aranmaz. Ama bilimsel ve sağlık gibi önemli bir sisteme dayalı olaylarda lisans eğitim şartı ortaya çıkar. Bu yüzden psikolojik danışmanlık merkezi nasıl açılır? Konusuna ilk cevabımız lisans eğitim tamamlamak olacaktır. Şimdi isterseniz, bir de işin şirket ve kurulum boyutuna bakalım.
Psikolojik Danışmanlık Merkezi Kurulum Maliyeti
Psikolog merkezi açmak sıradan iş alanlarına göre biraz daha farklıdır. Bulunduğu ofisin iç dizaynından tutunda genel görünüşüne kadar her şey bir konsept içinde olur. Ayrıca bir tıp ya da sağlık merkeziyle de kıyaslanmamaktadır. Tüm bunları düşündüğümüzde ortaya belli bir kurulum maliyeti çıkmaktadır.
Gerekli evrakların hazırlanması, ofisin ihtiyaçları gibi pek çok kalem kuruluşta gideriniz olacaktır. Ortalama bir psikolog merkezinin kurulumu minimum 50 bin liradır. Ancak geniş kapsamlı ve lüks bir psikolog danışmanlık merkezi kurmak isterseniz kesenin ağzını açmalısınız. O zaman masraflar 250-300 ₺ bandına çıkabilir.
Psikolojik Danışmanlık Merkezi İçin Lokasyonun Önemi
Psikolog merkezleri için lokasyon iyi seçilmelidir. İnsanların kolayca ulaşabileceği lokasyonlar seçilmelidir. Şehrin önemli semtlerinde açılacak psikolog merkezi prestij olarak iyi bir izlenim bırakır. Aynı zamanda ulaşımı daha kolay olacağını söyleyebiliriz.
Psikolojik Danışmanlık Merkezi İşinde Kar Marjı
Psikolojik danışmanlık merkezi açmak isteyenler için kar marjı oldukça yüksek diyebiliriz. Danışmanlık hizmetlerinde genellikle seans seans halinde fiyatlandırma yapılmaktadır. Örneğin bir kişi için 12 seans uygulaması yapılır. Seans başına ise 100-150 ₺ fiyat istenir. Bu şekilde bir ücretlendirme ortaya çıkar. Ancak bu seans ücreti tamamen farazidir. Değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak seans başına bir ücretlendirme yöntemi izlenir.
Neden Psikolojik Danışmanlık Merkezi Açmalıyım?
Psikolojik danışmanlık noktasında eğitim aldıysanız açabilirsiniz. Daha öncesinde bir danışmanlık şirketinin yanında tecrübe edindiyseniz yeni bir iş yeri kurabilirsiniz. İyi bir deneyim ve eğitimle bu işte başarılı olabilmek mümkün.
Sonuç
Psikolojik danışmanlık merkezi açmak, kolay bir iş değildir. Öncelikle eğitim şarttır. Aynı zamanda isminizi duyurmalısınız. Online mecraları bunun için kullanabilirsiniz. Sadece geleneksel ortam yerine dijital kanallarda aktif şekilde kullanılmalıdır. Tüm bunlara ek olarak verdiğiniz hizmeti iş olarak görmeyin. İnsanlara gerçekten değer verin.