Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!

Sanal Ofis Nedir?
- Gösterim: 1033
Sanal ofis; şirket kuruluşu için firmanıza kurumlara ibraz edebileceğiniz yasal adrese sahip olmanızı sağlayan ofis sitemidir. Sanal ofis hizmeti veren firma sayılarının az olduğu dönemlerde eğer fiziken bir ofise ihtiyacı bulunmayan bir iş yapılıyorsa şirket kuran kişi genellikle ev adresini şirket adresi olarak göstermekteydi. Ancak sanal ofis firmalarının yaygınlaşmasıyla bu durum azaldı. Çünkü; kurumsal firmalara çalışacaksanız prestijli bir iş adresi neredeyse zorunlu hale gelmiştir.
Sanal Ofis Yasal Mı?
Sanal ofis yasal mı? Sorusu sektörün büyümesiyle azalsa da hala önümüze çıkmaktadır. Sanal ofis yasaldır. Eğer bir şirket kuracaksanız vergi dairesine adresinizi ibraz etmek zorundasınız. Bu adres teminini sanal ofis hizmet sağlayıcı firmadan sağlıyorsanız sanal ofis yasaldır.
Sanal Ofis Fiyatları Nedir?
Sanal ofis fiyatları alacağınız hizmet içeriğine göre değişkenlik göstermektedir. Genel uygulamada sanal ofis hizmeti veren firmalar sanal ofis paketi içerisinde en düşük paket olarak yasal adres temini ve kargo takibi hizmeti sunarlar. Eğer sadece bu hizmeti alacaksanız ortalama 150 TL/Aylık sanal ofis ücreti ödeyerek bu hizmetten faydalanabilirsiniz. Ancak, sanal ofis hizmeti yanında yapacağınız toplantılar için ofisin toplantı odasını kullanacaksanız, zaman zaman paylaşımlı ofis alanında çalışma talebiniz bulunuyorsa veya şirketinize özel telefon hattı tahsis ettirip sekreterlik hizmeti de alacaksanız sanal ofis fiyatı 500 TL/Aylık ye çıkabilir. Sanal ofis firmaları ödeme şeklinde bazıları 1 yıl kredi kartından peşin veya taksitli ödemeyi kabul ederken, bir kısmı da yapılacak sözleşme neticesinde ayda aya ödemeyi kabul etmektedir.
Sanal ofis fiyatlarının en büyük avantajlarından biride stopaj vergisinin olmamasıdır. Hatta aylık ödeyeceğiniz fatura bedellerinin KDV tutarlarını gider olarak gösterebilmenizde size avantaj sağlar.
Sanal Ofis’i Kimler Tercih Eder?
Sanal ofis kullanmak için bir girişiminizin olması ve sabit bir masaya ihtiyacı olmaması yeterlidir. Avukatlar, Doktorlar, danışmanlık hizmeti veren firmalar, mühendislik hizmeti veren firmalar, yazılım firmaları, dijital pazarlama firmaları gibi masasında değil genelde piyasada olan ve/veya home ofis çalışan herkes sanal ofisi kullanabilir.
Örneğin; Danışmanlık hizmeti veriyorsunuz, sürekli müşteri ziyaretinde ve şirketlerin yerinde hizmet veriyorsanız neden fiziki bir ofis ihtiyacınız olsun ki?
Sanal ofis birçok girişimciyi yüksek maliyetten kurtarmış ve sadece işlerine odaklanmasını sağlamıştır. Bu nedenle de sektör son 5 yıldır ciddi ivme kazanarak hızla büyümeye devam etmektedir.
Sanal Ofis Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Sanal ofis hizmeti veren firma sayısı sektöründe büyümesiyle doğru orantılı olarak gün geçtikçe artmaktadır. Sanal ofis firmalarının sağladığı hizmet genel olarak aynı gibi gözükse de, işin kalitesiyle bir çoğu hizmet kalitesinde diğerlerinin önüne geçiyor.
Sanal ofis hizmeti veren firmaların bazıları 2+1 ofisten oluşurken, bazıları gerçek bir ofis deneyimi sunuyor. Bu noktada dikkat edilmesi en önemli konulardan birisi sanal ofis hizmeti sağlayan firmanın bulunduğu yerin kendi mülkü mü? Yoksa kiracı mı olduğunu mutlaka sorun. Kendi mülkü olan sanal ofis hizmeti veren firmalara öncelik verin. Çünkü diğer durumda kiracının kiracısı durumunda olacaksınız ve o adres sizin yasal adresiniz olacak. Eğer Sanal ofis hizmeti sağlayan firma o adresten taşınmak zorunda kalırsa sizin adresinizde taşınmak zorunda olacaktır ve bu size vergi dairenizin değişmesine sebep olduğu gibi beklenmedik maliyetlerde doğurabilir. Ancak her sanal ofis hizmeti sağlayan firmadan mülk sahibi olmasını bekleyemeyiz. Bu durumda kira sözleşme sürelerini mutlaka öğrenin 5 yıl üzerinde olmasına dikkat edin.
Sanal Ofis hizmeti veren firmalara buradan ulaşabilirsiniz.