Firma Kuruyorum

Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!

Tercüme Bürosu Nasıl Açılır?

Tercüme Bürosu Nasıl Açılır? Tercüme bürosu nerede açılır? Tercüme bürosu kuruluş maliyetleri, tercüme bürosu kar marjları nasıldır?

İş sektörü her zaman farklı meslek dalları ile karşımıza çıkıyor. Birden fazla mesleğin bulunması insanlara alternatif yollar açıyor. Bazı meslekler eğitim ya da tecrübe gerektirmeden bazı meslekler ise eğitim ve tecrübeyle ilerliyor. İşte bu yazımızda da tecrübe ve eğitimi baz alarak bir sektör tanıtacağız. Bu yazıda tercüme bürosu nasıl açılır? Konusunu işleyeceğiz.

Günümüz iş dünyasının büyümesi ve global pazara doğru açılması bazı meslek dallarının gün yüzüne çıkmasına neden olmuştur. Şirketlerin direkt olarak yurtdışına çalışmasından dolayı tercüme yapabilen ve sadece bu işle ilgilenen şirketlerin açılmasına zemin hazırlamıştır. Dış ticaretin genişlemesiyle birlikte tercüme işi yapan ve yapacak olanların sayısında artış gözlemlenmiştir.

Tercüme bürosu açmak isteyenler bu alanla ilgili daha fazla araştırma yapmaktadır. Ancak işin içinde olanlar zorluğunu da bilmektedir. Tercümeyi iki sınıfa ayırabiliriz. Bunlardan biri normal tercüme diğer ise yeminli tercüme. Buna ek olarak noter onaylı tercümelerde bulunmaktadır. Evet ilk defa duyanlar için tuhaf olacaktır. Ama noter onaylı tercümeler bile bulunmaktadır. Bu yüzden bu iş aslında oldukça ciddiyet gerektirir.

Hizmet alacak olan kişi veya şirketin istekleri doğru şekilde yerine getirilmelidir. Yapılacak bir hata ticari olarak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden daha tecrübeli ve bilgili kişiler için yemin tercüme sıfatı kullanılır. Noter tasdikli ise işin daha da uzmanlaşmış kısmıdır. Kurumsal şirketlerin yanında devletin kurumları da noter tasdikli tercüme isteyebilmektedir.

Elbette tercüme bürosu açmak isteyenlerin birçoğu bu gibi gereklilikleri bilmektedir. Bu işe uzaktan bakanlar için kısaca bir açıklık getirdik. Eğitim ve tecrübesi olmayanlar girmek isterse, yukarıda saydığımız yeterliliğe sahip olan kişilerle çalışması gerektiğini vurgulayalım. Her çevirmen tercüme yapacak diye bir kural yoktur. İş yeri açarken bu hususa özellikle dikkat etmelisiniz.

 

Tercüme Bürosu Kurulum Maliyeti

En basit bir şirket bile açmak istediğinde belli sermaye edinmek gerekir. Sermaye olmadan iş yapabilmek günümüzde oldukça zordur. Ne iş yaparsanız yapın başlangıçta bir miktar para koymalısınız. Tercüme bürosu açmak isteyenler içinde bu geçerlidir. Yüksek bütçeli kurulum gerektirmese de sermaye olmadan şirket açmak mümkün olmaz. Peki tercüme bürosu açma maliyeti ne kadardır?

Çeviri bürosu açmak aslında bir ofis kurmakla aynıdır. Bilgisayar, ofis malzemeleri ve farklı elektronik malzemeler alarak bir dükkan açabilirsiniz. Şirket kurulumu ve kira giderini de işin içine kattığımızda ortalama 20 bin ile 100 bin lira arasında bir sermaye gerekebilir. Ayrıca aylık çalışanların ve fatura giderlerini de hesaplama gerekir.

 

Tercüme Bürosu İçin Lokasyonun Önemi

İş yeri açmak isteyenler için diğer bir problem lokasyondur. Her işletme sahibi konumunu iyi bir yerde olmasını ister. Ancak bu her zaman tam karşılığını bulamaz. Çeviri bürosu açmak isteyenlerde illa konumu merkezi bir yerde seçmeleri gerekmez. Ara cadde ve sokaklarda lokasyon için yeterli olur. Ulaşımın kolay olması önceliğiniz olabilir.

 

Tercüme Bürosunda Kar Marjı

Tercüme bürosu açmak isteyenler güzel kar marjları elde edebilir. Proje bazlı ya da tercüme adedi üzerinden anlaşma yapılabilir. Bazı tercümeler saatlik olarak da çalışmaktadır. Bir şirketin tamamen tercüme işlerini aldığınızda ona göre fiyatlandırma yapılmaktadır. Bu yüzden kar marjı büyük oranda değişiklik gösterir.

 

Neden Tercüme Bürosu Açmalıyım?

Tercüme konusunda ciddi bir tecrübe sahibiyseniz açılabilir. Bu işi yapacağınıza inanıyorsanız ve çevrenizde tercüme yeterliliğine sahip kitleniz varsa yapılabilir. Sadece internet üzerinden bile bu hizmeti vererek işlerinizi yürütebilirsiniz.

 

Sonuç

Tercüme bürosu açmak içinde riskleri barındırır. Gerçekten bu işi düzgün yapabilmek gerekir. Ortaya iyi işler çıktığında çalıştığınız firmalar referans olacaktır. Ve farklı şirketlerinde sizi tercih etmesini sağlayacaktır. Yaptığınız işlerin ücretlendirmesinde peşin ya da ön ödemeli çalışmayı ihmal etmeyin. Günümüzde yapılan pek çok iş alanında ödeme en sonu bırakılır. Bu da uzun vadeli sıkıntıya yol açar.


 

Tercüme Bürosu Nasıl Açılır?

 
 

Diğer İş Fikirleri

Kiralık Hazır & Sanal Ofisler

İşinizi Kolaylaştıracak Tedarikçi Firmalar

Şirket Türleri ve Şirket Kuruluşu

T. 0216 807 09 60   -   M. 0533 300 87 68
E. info@firmakuruyorum.com
A. Koşuyolu Mah. Halili Sk. No. 9/1 Kadıköy - İstanbul

© 2024 FirmaKuruyorum. All Rights Reserved.

Dali Finans