Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 1376
Evcil hayvan sahibi olmak büyük bir mutluluktur. Sadık ve neşeli bir dostla beraber yaşamanın keyfi tarif bile edilemez. Evcil hayvanlarla hayatı paylaşan çocuklar daha sorumluluk sahibi olurlar.
Yine aynı şekilde evcil hayvanlarla birlikte yaşayan yetişkinler depresyon riski ile daha az karşı karşıya kalır. Her bakımdan evcil hayvan sahibi olmak tarif edilemez bir mutluluğu yaşatır.
Bize her anlamda büyük mutluluk sağlayan evcil hayvanlarımızın bakımlarını ve sağlıklarını ihmal etmememiz gerekir. İyi beslenme ve doğru bakım evcil hayvanlarımızın yaşam ömürleri süresince kaliteli bir hayat geçirmelerini sağlar. Bu noktada, veteriner klinikleri evcil hayvan sahiplerinin önemli uğrak noktasıdır. Aşı, mama, temizlik ya da rutin kontrol gibi nedenlerle, pek çok hayvan sahibi, veteriner kliniklerinin yolunu tutar.
Veteriner klinikleri, küçük dostlarımızın bakım ve tedavi merkezleridir. Ticari anlamda da tıpkı özel hastaneler ve tıp merkezleri gibi kazançlı işletmelerdir. Peki veteriner kliniği nasıl açılır? Bu yazımızda detaylarıyla anlatıyoruz:
-
Veterinerlik Fakültesi’nden Mezun Olmalısınız
Türkiye sınırları içinde veteriner kliniği hizmete sunabilmeniz için, yine Türkiye’deki veterinerlik fakültelerinden mezun olmanız gerekir. Yurt dışındaki bir üniversitenin veterinerlik fakültesinden mezun olduysanız, Türkiye’de denklik sınavına girip kazanmanız ve YÖK ( Yüksek Öğrenim Kurumu) tarafından onay almanız gerekir. Bu şartları taşımadığınız takdirde yasal düzeyde bir veteriner kliniği açmanız mümkün değildir.
-
Gerekli Belgeleri Temin Etmelisiniz
Yukarıda belirttiğimiz ilk maddeyi yerine getirdikten sonra sıra geldi diğer maddeleri yerine getirmeye… Veterinerlik fakültesi diploması, nüfus cüzdanı örneği, ikametgah belgesi, vesikalık fotoğraf, bağlı bulunan Bölge Veteriner Odası’ndan alınmış yeni tarihli kayıt belgesi ile klinik ruhsatı için başvuruda bulunabilirsiniz.
-
Fiziki Şartlara Önem Vermelisiniz
Küçük ve dar bir alanda veterinerlik hizmeti veremezsiniz. Bu hizmeti sunabilmeniz için kliniğinizin tüm alanının en az 20 metrekare olması, veteriner hekim odası, muayene odası gibi alanlara da sahip olmanız beklenir.
Ayrıca, kliniğinizde yardımcı sağlık personeli de çalıştırmanızı öneririz. İyi yetişmiş ve ilgili bir ekiple süreçleri kolay ve profesyonel yönetebilirsiniz.
-
Lokasyona Önem Vermelisiniz
Veteriner kliniği açarken boş bulduğunuz ilk müsait yere atlamanızı önermeyiz. Bunun yerine önce hizmet vermek istediğiniz kitleye karar vermelisiniz.
Şehrin işlek bir semtinde açacağınız veteriner kliniği ile köy veya kasabada açacağınız klinik, vereceğiniz hizmetler ve hasta portföyünüz açısından farklılık gösterecektir. Şehir merkezindeki bir klinikte daha çok evcil hayvanlarla ilgilenirken, köy veya kasabada küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bakımını üstlenmek durumunda kalırsınız. Dolayısıyla vereceğiniz hizmetin türüne göre lokasyona iyi karar vermelisiniz.
Veteriner kliniğinizi açarken daha konforlu ve etkileyici bir kliniğe sahip olmak istiyorsanız dekorasyon ve ekstralar için biraz destek alabilirsiniz.
Firmakuruyorum’un bünyesinde yer alan dekorasyon firmalarını inceleyin, modern ve özgün bir klinik dekorasyonuna sahip olun.