Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!
- Gösterim: 4189
Bilişim sektörü oldukça geniş bir alana ve sahaya sahip. Bilişim dediğimizde bile kendi içinde birden fazla dala veya meslek grubuna ayrıldığını söyleyebiliriz. Yazılım ya da programlama da bunlardan birisi. Ama yazılım bile kendi içinde farklı alanları ve meslek gruplarını içerir. Yazılım şirketi kurma hayalinde olanlar tüm bunları düşünerek yola çıkması daha yerinde bir karar olur.
Elbette sektörün çok geliştiğini ve halen gelişen bir yanının bulunduğunu söyleyebiliriz. Özellikle de dijital çağın zirvesini yaşadığımız bu zamanda daha çok yazılıma ihtiyaç var. Birçok firma kendi alanında yazılım şirketlerinden destek almaktadır. Peki yazılım şirketi açmak isteyenler nasıl bir yol izlemelidir? Yazılım şirketi nasıl kurulur? Yazılım firması açmak için neler yapmak gerekir?
Şirket kurma işlemleri aslında diğer sektörlerle aynıdır. Şirket kurmak isteyenlerin sadece gerekli belge ve resmi evrakları tamamlaması yeterlidir. Ayrıca yazılım şirketi kurmak için Home office şeklinde bir alternatif de yer almaktadır. Yani evinizin bir köşesini iş ve ofis gibi kullanarak şirket kurabilirsiniz. Bu bilgileri bir alt başlıkta daha detaylı şekilde vereceğim. Şimdi yazılım yapabileceğiniz alanları sıralamak isterim;
- Web Tasarım ve Arayüz
- SAP
- Network
- Oyun Geliştiricisi
- Mobil Uygulama Aplikasyonu ve Geliştirme
Ve buna benzer başka birçok alanda yazılım yapabilirsiniz. Öne çıkan yazılım firmalarını buradan inceleyebilirsiniz. Şimdi isterseniz bu işi kurmak için gerekli olan maliyete, kar marjına ve lokasyonun önemine bir göz atalım.
Yazılım Şirketi Kurulum Maliyeti
Yazılım şirketi kurmanın maliyeti alınacak olan elektronik cihazlara bağlıdır. Maliyetin yüzde 75’den fazlası elektronik cihazlara ayrılmaktadır. Eksiksiz bir yazılım yapabilmeniz için iyi bir bilgisayara sahip olmanız gereklidir. Kuracağınız ekip ve ofis olacaksa eğer gerekli ofis eşyalar bulunmalıdır. Kısacası masrafınız 50 ile 150 bin lira arasında olabilir.
Kurulum maliyetini evde bir ofis açarak azaltabilirsiniz. Şirketi kurduktan sonra yazılım hizmetini evden vererek de yapabilirsiniz. Eleman çalıştırsanız dahi uzaktan çalışma yöntemini kullanabilir hem daha karlı hem de daha verimli bir çalışma yürütürsünüz. Bu da maliyeti aşağıya çeker. 50 bin liranın altına da düşürerek bir şirket açılışı yaparsanız. Ama ses getirecek bir şirket kurmak için kesenin ağzını açabilir ve 300 bin liraya kadar çıkabilirsiniz.
Yazılım Şirketinde Lokasyonun Önemi
Yazılım şirketi kurmak isteyenler için konum nötr bir durumdadır. Eğer şirket ofis şeklinde olacaksa konum önemlidir. Bulunan ofisin herkesin kolayca ulaşabileceği yerde olmalıdır. Müşterilerinizi ağırlayabileceğiniz ve çalışanların kolayca gelebileceği bir lokasyon olmalıdır. Fakat vereceğiniz hizmet uzaktan olacaksa konumun pek bir önemi yok. Yukarıda da belirttiğimiz gibi evden dahi bu hizmeti sağlayabilirsiniz.
Yazılım Şirketi Kar Marjı
Yazılım işi yapan firmalar genellikle proje bazlı çalışmaktadır. İş bazlı çalışarak işin bitmesiyle ücret alınır. Kimi şirket ise ücret konusunda işe başlamadan önce yarısını iş bitiminde de geri kalanını almaktadır. Yani aylık net bir gelir belirleme bulunmamaktadır.
Neden Yazılım Şirketi Açmalıyım
Eğer yazılım alanında oldukça profesyonel iseniz, bir şirket açabilirsiniz. Artık yaptığınız işler oldukça fazla ise şirketleşmenin zamanı gelmiştir. İş yaptığınız müşterilerinize karşı kurumsal gözükmek için yazılım şirketi açmak mantıklı olacaktır.
Sonuç
Yazılım şirket kurmak istiyorsanız, yukarıda verdiğimiz bilgilere dikkat edin. Ve işlerinizin iyi gitmesi için her zaman ikinci bir planınız olsun. Reklam ve pazarlama yapmayı unutmayın. İnternet üzerinden kendinizi ve yaptığınız işin hizmetini gösterin. Şirketin referanslarını paylaşın. En önemlisi de bu işi yaptığınızda iyi bir elektronik cihaz seçmeyi unutmayın. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutun ve yaşanılan problemlerde insiyatif almayı göz önünde bulundurun.