Firma Kuruyorum

Doğru kişileri, doğru markalarla buluşturuyoruz!

Girişimci Kredisi, KOSGEB Kredisi, Franchise Kredisi, Kadın Girişimci Kredisi

2023 yılı güncel kredi ve destek paketlerini inceleyebilirsiniz.

Destek Uzmanımız Pınar Özçaltepe Bilgilendiriyor:
Devlet destekleri nelerdir. Ne yaparsanız hangi kuruma başvurmanız gerekir. Ne Destek alabilirsiniz? Alacağınız destek hibe mi teşvik mi? Proje usulü destekler ve proje usulü olmayan destekler nelerdir? Bunlar için hangi kurumlara başvuru yapmanız gerekir?

Destek Uzmanından Yardım Alın

Invalid Input
Lütfen adınızı ve soyadınızı yazınız.
Lütfen telefonunuzu yazınız.
Lütfen e-posta adresinizi yazınız.
Lütfen şehir belirtiniz!

0/500

Invalid Input

Girişimcilere Verilen Destekler

Türkiye’de iş kurmak isteyenler için pek çok avantaj bulunuyor. Hem devlet tarafından hem özel kuruluş ve bankalardan yardım alınabilmektedir. Son yıllarda girişimcilere verilen destekler Türkiye’de konuşulmaktadır. Destekler sayesinde birçok yeni girişimci iş sahibi olmuştur. Kadın-erkek fark etmeksizin her kesimden girişimciler desteklenmiştir. Özellikle genç girişimcilere devlet tarafından daha çok destek sağlanmıştır.

Türkiye’de 2000 senesinden önce bir iş yeri açmak daha zordu. İnsanlar ancak kendi imkanlarıyla iş yeri kurabilmekteydi. Ancak 2005 senesinden sonra atılan adımlarla birlikte girişimciler desteklenmeye başlandı. Bu sayede yeni işletme sahipleri de hayallerindeki işlere kavuşabildi. Her alanda sayısız proje hayat buldu. 2021 yılı destekleri ise aynı hızıyla da devam ediyor.

Girişimcilik son yılların ön plana çıktığı bir kavram. Girişimcilik, herhangi bir ürünü ya da hizmeti yeni fırsatlar doğurarak değerlendirme durumudur. Yani yeni bir iş ve fikir geliştirme olarak da nitelendirilebilir. Bir girişimci için sektör fark etmez. Farklı sektörlerde girişimcilik örneği gösterebilir. Bazı yapılanmalarla birlikte genç ve girişimci ruha sahip olan pek çok kişi önemli ölçüde desteklenmektedir.

Hibe, teşvik ve geri ödeme sistemi gibi desteklerin girişimcilere sağlandığı bilinmektedir. Projenin içeriğine göre desteklerin sermayesi artabilmektedir. Bazı projelerde 10 milyon liraya kadar destek sağlanmaktadır. Girişimcilere verilen destekler bu anlamda oldukça iyidir. Ülkemizin dört bir yanında yapılan yatırım ve kalkınma ajanslarıyla birlikte iş kurmak isteyenlere yol gösterilmektedir.

 

Girişimcilere Verilen Destekler Hangi Kuruluşlardan Olmaktadır?

Girişimcilik aslında Türkiye’de 2000 senesinden önce başladı. 1963 yılında kurulan TÜBİTAK daha o dönemlere de girişimcilerle ilgili çalışmalara start vermişti. Ancak dönem dönem yaşanılan ekonomik ve siyasi krizler neticesinde istenilen destekler yeteri kadar alınamadı. Günümüze doğru geldiğimizde ise bu desteklerin daha verimli kullanıldığı görüldü. İşletme sahibi olmak isteyenler daha bilinçli ve desteği sağlayan kuruluşlarda isabetli kararlar aldı.

Girişimcilere verilen destekler, günümüzde daha çok anlam kazanmıştır. Kişilere ciddi gelir kapısı olmuştur. Fakat bu destekleri alabilmek için belli başlı şartları yerine getirmek gerekir. Genellikle en önemlisi yaş kriteri ve girişimcilik belgesine sahip olmaktır. Ayrıca daha önce geri ödemesiz destek alanlar ikinci bir başvuru da kabul edilmemektedir. Başvuruları yerine getiren her girişimci desteği almaya hak kazanır.

 

Desteklerin Verildiği Kuruluşlar

Girişimcilere destekleri en çok verildiği kurumların başı da KOSGEB gelmektedir. KOSGEB, girişimcilere; küçük, orta ve büyük ölçekli bir işletme sahibi yapabilmektedir. Aynı zamanda projeye sahip olan girişimcilere de farklı desteklerde bulunmaktadır. Üretim yapmak isteyenler ekstra hibeler verilebilmektedir. Girişim ve işletme programı, vergi ve sigorta prim desteği gibi imkanlar girişimciler için sağlanmaktadır. İş yeri açmak KOSGEB ile çok kolay. Tek yapılması gereken şartları sağlamak.

Kalkınma ajansları da bölgesel hibe ve geri ödemeli destekler sağlamaktadır. Kalkınma ajansları genellikle ilk olarak hibe vermektedir. Her bölgenin kendine ait kalkınma ajansı bulunmaktadır. Buralardan destek alabilmek için iyi bir proje ile başvuru yapılmalıdır. Girişimcilere verilen destekler açısından kalkınma ajansları da önemlidir. Özellikle de haber verilmesi girişimcilerin daha çabuk iş kurmalarını sağlar.

Bakanlık da yine kendine ait alanlarda girişimcilere desteğini esirgememektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda genç çiftçilere önü olmaktadır. Ayrıca özel bankalarda aynı şekilde girişimcilere destek sağlamaktadır. Ancak bankalar genellikle geri ödeme sistemiyle çalışmaktadır. Kadınlar içinde ayrı destek programları yapıldığını unutmayalım. Tüm kurum ve kuruluşlarda kadınların iş sahibi olabilmesi için ekstra çaba harcadığını söyleyebiliriz. Hibe ve geri ödeme de pek çok kolaylık sağlanmaktadır.

 

 

Kiralık Hazır & Sanal Ofisler

İşinizi Kolaylaştıracak Tedarikçi Firmalar

Şirket Türleri ve Şirket Kuruluşu

T. 0216 807 09 60   -   M. 0533 300 87 68
E. info@firmakuruyorum.com
A. Koşuyolu Mah. Halili Sk. No. 9/1 Kadıköy - İstanbul

© 2024 FirmaKuruyorum. All Rights Reserved.

Dali Finans